Bonisimo
annonce:
Brugere online: 0
Gæster online: 670
Antal opskrifter: 90
Du er her: Forside > Forretter > Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato er faktisk en milanesisk hovedret men mange steder i Danmark bruges den som forret. Navnet betyder i retningen af "tunet kalv", og består af tynde stykker kalvekød med en tunsauce der drysses med kapers.
Til 4 personer. Forberedelse: 2 timer. Tilberedning: 1 time.

Ingredienser

500 g kalve tyksteg
1 gulerod
1 stængel baldselleri
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
Salt

Sauce:
200g tun i olie
3 ansjosfileter
2 spsk. kapers
2 æggeblommer
3 spsk. olivenolie
saft fra ½ citron

Fremgangsmåde

Snør kødet ind med kødsnor (hvis slagteren ikke har gjort det)
Bring en gryde med saltet vand i kog og tilsæt så kalvekødet, gulerod, bladselleri, hvidvinseddiken og olivenolien.
Lad det simre i ca. 1 time under låg. Tag gryden af og lad kødet køle af i lagen.

saucen:
kom den afdryppede tun, ansjosfiletter, kapers og æggeblommer i en foodprocessoer (eller tilsvarende) og purer.
Rør olivenolien i og tilsæt 1-2 spiseskeer af bouillonen som kødet har kogt i samt citronsaften.

Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem ud på et fad. Hæld saucen over og pynt med lidt kapers.
Lad det trække et par timer på køl inden severing.

Læsernes Bedømmelse

Gennemsnit: 5.00. Log ind for at bedømme. 

Hent opskriften

Hent opskriften Du kan hente denne opskrift som en pdf fil så du nemt kan printe den og tage den med i køkkenet. Kræver Adobe Acrobat Reader som kan hentes her.

Send opskriften til en ven

Vens navn:Din kommentar:
Vens email:
Dit navn:Sikkerhedskode:Indtast denne kode
Din email:
Koden ovenfor:

Kommentarer

skriv kommentar
Luk
Dit navn:
Din email (vises ikke):
Sikkerhedskode:Indtast denne kode
Koden ovenfor:
Din kommentar:
5/1/2008
Kommentar fra opelarneopelarne siger:
En rigtig god og lækker forret. Tynde skiver kalvekød med en lækker cremet tunsovs.. Den smager fantastisk !!! Klar favorit forret
2/25/2011
Kommentar fra thomas thomas siger:
flot kopieret direkte fra sølvskeen
  © Bonísimo 2014. Tekst, billeder og grafik på denne side tilhører Bonísimo.